VIDEOTEST: Loktem do hlavy. Zasloužil si zákrok Landeskoga vyšší trest?

V NHL tvrdě bojují proti likvidačním zákrokům. Za údery do oblasti hlavy a krku padají dodatečné tresty v podobě zákazů hraní v několika zápasech. Ne všechny drsné fauly však disciplinární komise ohodnotí stejně.

V noci z neděle na pondělí se odehrál souboj Colorada s Anaheimem, v němž se jako „zlý muž“ zápasu prezentoval Gabriel Landeskog z domácího týmu. Dvacet vteřin před koncem utkání za nepříznivého stavu 2:3, v době kdy Laviny potřebovaly zatlačit soupeře před branku a zkusit vyrovnat, sejmul u mantinelu nevybíravým způsobem hvězdu Kačerů Coeryho Perryho.

Rozhodčí jeho zákrok viděli a ocenili jej dvouminutovým trestem, který eliminoval snahu Colorada o vyrovnání. K dodatečnému potrestání však kupodivu nedošlo, ačkoli je na videu jasně vidět, že Landeskog šel do souboje u hrazení se vztyčeným loktem, kterým trefil Perryho hlavy.

Za podobné fauly se v NHL dodatečně suspenduje. Například Andrew Ference z Edmontonu vyfasoval flastr v podobě zákazu hraní ve třech zápasech za tento zákrok na Zacka Kassiana z Vancouveru.

Obdobným zákrokem se prezentoval v utkání Nashvillu s Calgary Anton Volčenkov, který trefil do hlavy Michaela Ferlanda. Disciplinární komise mu napařila zákaz hraní ve čtyřech zápasech.

Na rozdíl od Volčenkova a Ference nepatří Landeskog mezi recidivisty, kteří by se k podobným zákrokům uchylovali pravidelně, proto byla možná komise shovívavější. Zkuste se teď vžít do role soudce a rozhodněte – měl dostat švédský útočník za nebezpečný faul na Coreyho Perryho několikazápasový distanc? Hlasovat můžete v anketě, svoje názory piště do diskuse pod článkem.

Doporučujeme

Články odjinud