Smrtící i schůdná skupina. Kudy (ne)vede cesta k postupu na Euru?


Německo

Němci nebyli v kvalifikaci zcela suverénní, jednou remizovali a dokonce dvakrát prohráli, postup si ale s přehledem pohlídali a ve Francii budou favoritem číslo jedna. Úřadující mistři světa disponují velice silným kádrem a půjdou si pro zlato. Češi narazí na Německo v kvalifikaci o postup na světový šampionát, na Euru se jim snad vyhnou.

Itálie

O tom, jak moc jsou všechny koše vyrovnané, svědčí fakt, že Itálie se ocitla v koši číslo dvě. Italové vyhráli s přehledem svou skupinu před Chorvatskem a Norskem, přičemž ani jednou neprohráli a jen třikrát remizovali. Vicemistrům Evropy z roku 2012 stačilo k postupu pouhých 17 vstřelených branek, jen v zápase s Ázerbájdžánem se trefili alespoň třikrát. 

Turecko

Ani ve čtvrtém koši se neskrývají snadní soupeři. Nebezpečně se jeví Albánie, hladový bude Wales, ale neskutečně silné je Turecko.

Turci nás přesvědčili o svých kvalitách v kvalifikaci. Úvodní zápas sice Vrbovi svěřenci venku vyhráli, v domácí odvetě, která měla být oslavou postupu, ale neměli nárok a Turci zvítězili na Letné 2:0. Předtím zničili Nizozemce, na závěr zdolali i Island a oslavili zasloužený postup ze třetího místa. Na tuto zemi by nebylo dobré znovu narazit.

Doporučujeme

Články odjinud