6
Fotogalerie

Smrt Jeana Beliveaua a 5 dalších událostí, které minulý týden hýbaly NHL


6. Zmrtvýchvstání Stephena Weisse

Stephen Weiss.jpg

Centr Detroitu Stephen Weiss je kvalitním bránícím útočníkem, ale v posledních sezonách ho pronásledovala zranění, kvůli kterým odehrál během dvou let jen 43 zápasů. Zaznamenal v nich pouhých osm kanadských bodů (3+5) a 17 minusových bodů v +/- bodování.

V Detroitu má smlouvu až do konce ročníku 2017/18, která mu ročně zajišťuje příjem 4,9 milionu dolarů. Kromě toho je v ní klauzule o nemožnosti výměny do jiného klubu. Manažeři Red Wings proto před startem sezony mohli jen doufat, že se dá Weiss rychle do kupy a naváže na povedené sezony z let 2008 – 2010, kdy v dresu Floridy pokaždé nasbíral do statistik přes 60 bodů.

Vypadá to, že v klubu se za Weissovo zmrtvýchvstání hodně modlili, protože jednatřicetiletý forvard se vrátil ve velkém stylu. Poprvé se v sezoně objevil na ledě až 24. listopadu, ale dlouhá pauza jako by na něm nebyla vůbec znát. Od té doby zvládl odehrát devět zápasů, ve kterých posbíral do statistik 10 bodů za čtyři branky a šest nahrávek. Během uplynulého týdne nasbíral ve čtyřech duelech pět bodů (1+4).

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud