Hrávali Bundesligu, teď se dva ex-reprezentanti snaží oživit kariéru ve druhé lize


David Kobylík (32 let, Sokolov)

David Kobylík.jpg
V roce 2006 oblékl David Kobylík dres reprezentačního B týmu v přípravném utkání s Tureckem Tureckem. (Foto: Profimedia.cz)

Mistr Evropy do 21 let se upsal po rozporuplném konci v HFK Olomouc druholigovému Sokolovu. Oproti bývalému klubu, který nyní působí v MSFL, si tak David Kobylík o soutěž polepšil. Navíc se ihned zařadil mezi klíčové muže ambiciózního celku a velkou měrou přispívá k povedenému začátku sezony.

Dvaatřicetiletý odchovanec olomoucké Sigmy přitom ještě stále pomýšlí na nejvyšší soutěž. Tu si naposled zahrál v Polsku v dresu Polonie Bytom, poté působil v nižší rakouské soutěži a Česku.

Díky relativně nevysokému věku či vysoké produktivitě (Kobylík zahrává většinu standardních situací) by se bývalému hráči Štrasburku či Bielefeldu mohl návrat mezi elitu podařit. Záleží však na tom, jak se mu povede letošní sezona, ta bude totiž pro jeho další kariéru klíčová.

Prognóza SportRevue: Kobylíkovi se letošní sezona povede a bude se ze Sokolova stěhovat za lepším. Zahrát by si mohl v nejvyšší soutěži na Slovensku, v Polsku či Maďarsku

Doporučujeme

Články odjinud