EURO 2016: Vybrali jsme pro Čechy nejtěžší, nejlehčí a nejatraktivnější skupinu


Nejtěžší skupina - Španělsko, Srbsko, Polsko, Island, Kazachstán

Čr - Španělsko.jpg
Se Španělskem se Češi utkali během kvalifikace o EURO 2012. Ze dvou vzájemných duelů nezískali ani bod. (Foto: Profimedia.cz) 

Jestli Španělé dokážou vyhrát čtvrtý velký turnaj v řadě, to si zatím nikdo netroufá tipovat. Favoritem světového šampionátu jsou sice Brazilci, Španělsko ale na turnaj přijede v roli dvojnásobných evropských vítězů a posledních mistrů světa. Těžší soupeř proto snad ani být nemůže.

Z třetího koše jsme do této skupiny zařadili Srby, kteří jsou hodně nepříjemným soupeřem a na jejich půdě se hraje snad hůře než v pekle. To stejné platí pro Poláky, kteří po neúspěšné kvalifikaci budou prahnout po postupu do Francie. Spoléhat se přitom budou na budoucí hvězdu Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského.

Hodně nepříjemným soupeřem by byl Island. Ten už zdaleka není žádným fotbalovým trpaslíkem. Vždyť severský tým bojoval až v baráži o účast na mistrovství světa. Nakonec nestačil na Chorvaty. Z posledního koše jsme vybrali Kazachstán, který by byl nepříjemným soupeřem nejen kvůli kvalitním fotbalistům, ale také obrovskou vzdáleností a rozdílnými (nejen) klimatickými podmínkami.
 

Doporučujeme

Články odjinud