Duely o všechno Češi v minulosti zvládali. Vyjde to také letos?


MS 2007, Česko – Kanada 3:4 po prodloužení

2007.jpg
Kanaďan Cory Murphy v souboji s Jaroslavem Hlinkou v klíčovém utkání o postup z osmifinálové skupiny. Češi získali kýžený bod a postoupili do čtvrtfinále turnaje. (Foto: Profimedia.cz)

Češi vyhráli základní skupinu bez klopýtnutí, ovšem v té osmifinálové dvakrát prohráli. Bolestná byla zejména blamáž s Němci (0:2), po které nám uštědřili facku Slováci. Český tým byl rázem ve velmi nemilé pozici. Se silnou Kanadou musel bodovat, jinak (při předpokládané výhře Němců nad Běloruskem) by jel domů.

Zápas jako řemen nakonec Češi ke kýženému bodu dotáhli, byť byli zejména v závěru pod obrovským tlakem soupeře, který v dosavadním průběhu turnaje neztratil ani bod. Vyčerpaný český tým poté do prodloužení nasadil do branky místo Čechmánka Pince, který ale hned po 20 vteřinách inkasoval po střele Staala a měl tak nějakou dobu poměrně strašidelné statistiky ze světových šampionátů (poněkud je vylepšil až o rok později, kdy si zachytal v jednom utkání).

O den později opravdu Německo nad Běloruskem zvítězilo, bodík se tedy skutečně „hodil.“ Češi ovšem jen poněkud prodloužili agónii na turnaji, který prostě a jednoduše nebyl povedený. Svěřenci trenéra Hadamczika podlehli ve čtvrtfinále Rusku 0:4 a byli vyřazeni.

Ze současného kádru si v exponované bitvě s Kanadou zahráli obránci Židlický, Michálek, Čáslava a Šmíd, z útočníků pak Plekanec, Irgl, Hubáček a Tenkrát. Židlický s Plekancem byli shodou okolností autory branek.

Doporučujeme

Články odjinud