7 hráčů, kteří si zápas Sparta - Plzeň užijí poprvé v kariéře


Sparta

Lukáš Vácha (pravděpodobnost, že nastoupí: 100%)

Zimní posila z Liberce se zatím v sestavě drží, ať už se trenér Lavička rozhodne hrát se čtyřmi, či pěti záložníky. Kvůli zranění Jiřího Jarošíka navíc nyní Lukáš Vácha nemá na postu defenzivního záložníka konkurenci, Mario Holek totiž musí zaskakovat na místě stopera. Důrazný středopolař si vyhecované zápasy o všechno užívá, dostává však hodně karet.

David Lafata (pravděpodobnost, že nastoupí: 100%)

Zkušený útočník už v dresu Sparty zažil zápasy proti londýnské Chelsea, souboj s Viktorií Plzeň pro něj však bude premiérou. Přestože se Davidu Lafatovi poslední dvě reprezentační utkání příliš nevyvedla, kouč Lavička na něj bude spoléhat. Spekuluje se pouze, jestli nastoupí na hrotu sám s podporou Marka Matějovského, nebo si k němu stoupne i druhý forvard.

Matěj Hybš (pravděpodobnost, že nastoupí: 60%)

Hybš.jpg
Matěj Hybš je jedním z nejtalentovanějších mladých fotbalistů v Gambrinus lize. Ve dvaceti letech si možná poprvé v kariéře užije prestižní utkání proti Viktorii Plzeň. (Foto: Profimedia.cz)

Dvacetiletý levý bek nastoupil zatím ve třech jarních utkáních v základní sestavě. Matěji Hybšovi k místu v sestavě pomohlo i zranění Chorvata Pamiče. Ten už je ale fit, a tak není úplně jasné, kdo proti Plzni nastoupí od začátku. Větší šance se dávají právě mladému Hybšovi, sparťanská obranná čtveřice totiž na jaře funguje spolehlivě. Mladý talent si navíc těžké zápasy již vyzkoušel v Evropské lize.

Roman Bednář (pravděpodobnost, že nastoupí: 40%)

Nasazení třicetiletého forvarda do základní sestavy by bylo překvapením, přednost totiž dostává Lafata s Kweukem. Během čtyř jarních utkání však ukázal, že se s ním musí počítat. Lavička nasazuje Bednáře vždy, když potřebuje strhnout utkání na svou stranu. Útočník, který si vyzkoušel i anglickou Premier League, je vděčný za každou šanci a pokaždé se se soupeři pere statečně.

Doporučujeme

Články odjinud