7
Fotogalerie

7 adeptů na zisk Norris Trophy pro nejlepšího beka NHL v příští sezoně


6. Kris Letang (Pittsburgh Penguins)

Kris Letang.jpg

V NHL nehraje mnoho silnějších hokejistů než je Kris Letang. Určitě není nejlepším hráčem Pittsburghu, ale je jedním z nejdůležitějších. Je to zarputilý obránce, kterého zdobí agresivita a rychlost, navíc si skvěle rozumí se Sidneym Crosbym.

Od minulé sezony běží Letangovi v Pittsburghu osmiletá smlouva na 58 milionů dolarů. To jsou velké peníze na hráče, který poměrně často marodí. V předloňském ročníku odehrál pouze 37 zápasů. V lednu roku 2014 ho totiž postihla mrtvice a vyřadila ho ze hry. Lékaři však později konstatovali, že jeho sportovní kariéra není ohrožena.

V uplynulé sezoně zvládl odehrát 69 utkání, ve kterých znovu naplno ukázal, jak platným hráčem dokáže být. Nasbíral v nich 54 bodů za 11 gólů a 43 asistencí, byl sedmým nejproduktivnějším a osmým nejvytíženějším bekem soutěže podle průměrného času stráveného na ledě. Tato čísla mohla být ještě lepší, kdyby na konci března neutrpěl otřes mozku

V letošním hlasování o Norris Trophy dostal 80 bodů a obsadil osmou příčku, v roce 2013 se umístil na třetím místě. V osmadvaceti letech je v nejlepším hokejovém věku a pokud mu bude sloužit v příští sezoně zdraví, může být jedním ze žhavých aspirantů na Norris Trophy.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud