6
Fotogalerie

6 extraligových hokejistů, kteří během uplynulých týdnů ukončili kariéru


Jiří Šlégr (Verva Litvínov) – 43 let

Jiří Šlégr.jpg

Litvínovskou jízdu za titulem už sledoval kvůli dlouhodobým problémům se zády obránce Jiří Šlégr jen z lavičky. Přesto byl v uplynulé sezoně ještě členem týmu a v základní části extraligy odehrál 17 zápasů, v nichž zaznamenal pět bodů za čtyři góly a asistenci.

Jeden z hrdinů olympiády v Naganu, kde s českým týmem vybojoval historické zlato, se rozloučil s hráčskou kariérou ve 43 letech jako jeden ze dvou českých členů Triple Gold Clubu. Kromě Jaromíra Jágra totiž jen on dokázal vyhrát vedle olympijského turnaje i mistrovství světa a Stanley Cup.

Do extraligy se Šlégr během svého kočovného hokejového života vrátil několikrát, naposled tak učinil v roce 2006 poté, co definitivně uzavřel působení v NHL. I když to vypadalo, že s profesionální kariérou sekl už v roce 2010, o dva roky později překvapivě naskočil ve žlutočerném dresu do pěti zápasů play-out o udržení. Po dalším roce, kdy neodehrál v extralize jediné střetnutí, se v ročníku 2013/14 překvapivě vrátil. Konec, který oznámil po zisku českého titulu, už je ale nejspíš definitivní.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud