6
Fotogalerie

6 Čechů, na jejichž výkonech budou stát kluby z NHL v příští sezoně


Aleš Hemský (Dallas Stars)

Aleš Hemský.jpg

Jméno Aleše Hemského může vypadat v tomto výběru jako nejapný žert, ale vtip to opravdu není. Do Dallasu přišel před sezonou 2014/15 jako velká posila a na jejím konci měl ve statistikách po 76 utkáních „jen“ 32 bodů (11+21). Pro srovnání – ve své nejlepší sezoně 2005/06 nastřádal v Edmontonu v 81 zápasech základní části 77 bodů (19+58). Dokonce i v premiérovém ročníku v NHL měl po 59 utkáních na kontě 30 bodů.

V minulém ročníku už to bylo lepší a pardubický odchovanec zaznamenal v 75 duelech 39 bodů (13+26) a v play-off získal čtyři body za gól a tři nahrávky. Z pohledu čísel je angažmá Aleše Hemského v Dallasu možná zklamáním, na druhou stranu je však třeba poznamenat, že v průběhu minulých sezon ho sužovaly zdravotní problémy a navzdory tomu odváděl pro mužstvo spoustu „neviditelné černé práce.“ Loni v dubnu dokonce podstoupil operaci kyčelního kloubu.

Protože je Hemský poctivý pracant, bylo by předčasné ho zařadit mezi průměrné hráče. Nikdo by se neměl moc divit, kdyby v příští sezoně na ledě opět zářil a patřil spolu s Tylerem Seguinem, Jasonem Spezzou a Jamiem Bennem k tahounům Dallasu.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud