10
Fotogalerie

50 nejcennějších hokejistů v NHL. Češi mezi nimi chybí


50. Marián Gáborík – 30 let, New York Rangers

Třicetiletý slovenský útočník je jedním z nejlepších bruslařů v NHL. Excelentní střelec by neměl mít problém překonat hranici pěti set vstřelených gólů v soutěži. Zatím jich má na kontě přes tři stovky, ale pokud bude pokračovat stejným tempem jako v minulé sezoně, kdy dal v základní části 41 branek, na magickou pětistovku si sáhne. Přes čtyřicet vstřelených branek v sezoně se dostal třikrát, víc než třicet jich zaznamenal v sedmi sezonách.

Gáborík.jpg
Slovenský útočník Marian Gáborík je tahounem New Yorku Rangers. V minulé sezoně nastřílel 41 branek. (Foto: Profimedia.cz)

49. Jason Spezza – 29 let, Ottawa Senators

Urostlý centr má za sebou vynikající sezonu, ačkoli 84 kanadských bodů v základní části soutěže je jeho až čtvrtý nejlepší výsledek v dosavadní kariéře. Ze Spezzy se stal vůdčí typ, hráč, jakého potřebuje každé mužstvo.

48. Tuukka Rask – 25 let, Boston Bruins

Éra finského gólmana Tima Thomase v Bostonu je u konce. Pozornost je nyní upřena na pětadvacetiletého Tuukku Raska. V minulé sezoně odchytal 23 zápasů s úspěšností zásahů 92,9%. Průměrně inkasoval jen 2,05 gólu na utkání a vychytal tři čistá konta. Svoje nesporné kvality ukázal během výluky i divákům v české extralize, kde hájil barvy Plzně.

47. Cory Schneider – 26 let, Vancouver Canucks

Stejně jako Rask je i Američan Schneider velkým brankářským talentem, který toho dosud v NHL moc neodchytal. Zatímco Rask je emotivní gólman s vynikajícím postřehem, Schneiderovou devizou je klid, vyrovnanost a výborná technika. Je na dobré cestě, aby se stal jedním z nejlepších brankářů v zámoří.

46. Jordan Eberle – 22 let, Edmonton Oilers

Kanadské křídlo podepsalo v Edmontonu šestiletou smlouvu, která mu zaručuje šest milionů dolarů za sezonu. Dvojnásobný zlatý medailista z mistrovství světa juniorů patří k velkým příslibům zámořského hokeje.
 

Doporučujeme

Články odjinud