5
Fotogalerie

5 hypotetických trejdů v NHL, které by měly smysl pro obě obchodující strany


Cam Fowler ↔ Tomáš Tatar (Anaheim Ducks ↔ Detroit Red Wings)

Fowler.jpg
Americký zadák Cam Fowler by se brzy mohl stát součástí trejdu Anaheimu s Detroitem (Foto: Profimedia.cz)

Jak to udělat, aby si před rozšiřovacím draftem uchránili v Anaheimu všechny čtyři hlavní obránce a k tomu i největší defenzivní talent? Řešení tu je - jednoho z nich vyměnit za útočníka. Že to nedává smysl? Ale dává.

Místa v první dvou obranných dvojicích v dresu Kačerů mají „rezervována“ Kevin Bieksa (má ve smlouvě doložku o nemožnosti výměny do jiného klubu), Hampus Lindholm, Sami Vatanen a Cam Fowler. Tím talentem, který se mezi ně vehementně tlačí, je jednadvacetiletý Kanaďan Shea Theodore, jehož si klub vybral v roce 2013 v prvním kole draftu.

Vzhledem k tomu, že Detroit má naopak přetlak kvalitních hráčů v ofenzívě, výměna mezi oběma klubu se nabízí sama. Ideální volbou by mohl být trejd, ve kterém by figuroval Cam Fowler, za něhož by opačným směrem putoval slovenský forvard Tomáš Tatar.

Tatar si v nadcházející sezoně vydělá 2,75 milionu dolarů a na jejím konci se stane omezeným volným hráčem. V ročníku 2014/15 zaznamenal 56 bodů (29+27), v minulé sezoně byl o jedenáct bodů horší (21+24). Šikovné pětadvacetileté křídlo by mohlo zacelit díru na levé straně ofenzívy Anaheimu, což je asi nejslabší místo v sestavě Ducks.

Čtyřiadvacetiletý Fowler si letos vydělá čtyři miliony dolarů. Detroit sice má levoruké beky, ale Fowler je schopen hrát na levé i pravé straně defenzívy. Je to typ ofenzivního zadáka, který je nesmírně rychlý a silný na puku, což je přesně ten typ, který v Detroitu potřebují, aby prodloužili úctyhodnou sérii postupů do vyřazovacích bojů.

Doporučujeme

Články odjinud