10
Fotogalerie

10 nejlepších volných hráčů z NHL, kteří by měli být k mání v roce 2016


9. Dustin Byfuglien (Winnipeg Jets)

Dustin Byfuglien.jpg

Aktuální příjem: 6 milionů dolarů za sezonu
Aktuální výkonnost: 25 zápasů, 15 bodů (7+8)

Jak jen mohli skauti tak hrozně podhodnotit obránce Dustina Byfugliena? Černý Američan se dočkal výběru v draftu roku 2003 až jako 245. hráč v pořadí, drtivou většinu hokejistů, které si vybraly kluby před ním, však dnes jasně zastíní.

Chicago mu dalo první šanci nakouknout do NHL už dva roky po draftu, kdy zvládl odehrát 25 zápasů. Stabilním členem Blackhawks se ale stal až od sezony 2007/08. V roce 2010 se podílel na zisku Stanley Cupu a následně zamířil do Atlanty, kde odehrál se zonu a následně se s týmem stěhoval do Winnipegu, kde působí dosud. V klubu podepsal smlouvu v hodnotě 26 milionů dolarů. Během aktuální sezony mu zajišťuje příjem ve výši šesti milionů dolarů, které si podle mnohých expertů i fanoušků bezpochyby zaslouží.

V základní části soutěže má momentálně ve statistikách 622 zápasů a 359 kanadských bodů (140+219). V play-off odehrál 43 utkání nasbíral 26 bodů (14+12). Na obránce, kterého (skoro) nikdo v draftu nechtěl, je to hodně solidní bilance.

Jenže karta se obrátila a urostlého, téměř dva metry vysokého a 118 kilogramů vážícího beka, by chtěl skoro každý klub v NHL. Šestkrát během kariéry v NHL dokázal nastřílet v základní části víc než 15 branek, k tomu pravidelně přidává spoustu nahrávek. Když k tomu připočítáte jeho defenzivní schopnosti, máte tu zadáka, o kterého bude jistě nesmírný zájem napříč celou ligou.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud