10
Fotogalerie

10 nejlepších mladých hokejistů, o něž se strhne v draftu NHL největší boj


9. Pavel Zacha (Česká republika) – Sarnia Sting → San Jose Sharks nebo Columbus Blue Jackets

Pavel Zacha1.jpg

Útočník Pavel Zacha zaujal pozornost skautů na šampionátech hráčů do 18 let v letech 2013 a 2014, kde patřil k hvězdám českého výběru. Jeho současnou sezonu poznamenala zranění, ale když byl na ledě, pokaždé předváděl solidní výkony. V juniorské soutěži OHL nastoupil za tým Sarnia Sting ve 37 zápasech, v nichž zaznamenal 34 bodů za 16 gólů a 18 nahrávek. Na to, že šlo o jeho první sezonu na severoamerickém kontinentě, jsou to hodně dobrá čísla, k nimž přidal tři body (2+1) v pěti zápasech play-off.

Zacha je urostlým, téměř metrák vážícím chasníkem, který má mimořádné kreativní schopnosti a k tomu i nadprůměrné střelecké dovednosti. Jeho střelu zápěstím by mohli vyučovat v hokejových akademiích na celém světě. Český forvard je silný, nebojí se tvrdé hry, rány rád rozdává a umí je přijímat.

Mezi mladými českými hokejisty nenajdeme hráče, který by byl silnější na puku. Je to výborný bruslař s dobrým skluzem, má vynikající zrychlení a je nesmírně obratný, takže pro něho není problém přejít přes sebelepšího obránce. Na ledě je agilní, stabilní a souboje u mantinelů většinou vyhrává.

Nedostatky má stále v obranné činnosti. Stření útočník má v zámoří daleko víc defenzivních úkolů než na evropských kluzištích a s tím se musí Zacha teprve srovnat. Zlepšit by se měl také na vhazování. Má však velké předpoklady, aby se v budoucnosti stal jednou z výrazných postav v NHL. Stylem připomíná Erica Staala, i když není tak dobrý ve hře dozadu. V draftu by se mohl stát kořistí San Jose nebo Columbusu.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud