5
Fotogalerie

VÝBĚR: 5 nejvíce přeceňovaných fotbalistů současnosti


Wesley Sneijder (Nizozemí) – 29 let (Galatasary Istanbul)

2012 - v hledišti, tam je od září stálé místo Wesleyho Sneijdera, na hřiště se totiž už několik měsíců nepodíval.jpg

Aktuální hodnota podle portálu Transfermarkt.com: 17 milionů eur

„Bejvávalo“, může si zpívat Holanďan Wesley Sneijder. Nejpovedenější sezonu 2009/10 zažil v Interu Milán, kde pod vedením kouče Josého Mourinha vyhrál italskou Serii A i tamní Pohár a radoval se z vítězství v Lize mistrů. Jako bonbónek navíc dostal ocenění pro nejlepšího nizozemského hráče roku. Tehdy hýřil kreativitou a v 41 zápasech nastřílel osm branek a na 16 dalších přihrál spoluhráčům.

Válel i v reprezentaci. Během sedmi zápasů na mistrovství světa v Jihoafrické republice dal pět gólů a byl hlavním tahounem Oranjes, kteří došli až do finále turnaje. Posbíral také fůru individuálních ocenění.

Od té doby se ale mnohé změnilo. Na těle mu přibylo pár nových vytetovaných obrázků a ubylo fotbalové formy. V Interu si ho přesto chtěli udržet, požadovali však, aby slevil ze svého královského platu, na což Sneijder nepřistoupil a odešel za mimořádně výhodnou nabídkou do istanbulského Galatasaray, kde občas ukáže záblesky své někdejší fotbalové geniality, ale jinak už zdaleka není tím frajerem, který kdysi dirigoval Inter Milán.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud