VIDEO: 3 největší a nejúchvatnější sportovní bitvy roku 2013


3. Chicago Blackhawks – Boston Bruins (6. utkání finále Stanley Cupu)

Letošní finále hokejového Stanley Cupu bylo výjimečné. Po 34 letech v něm na sebe narazily dva kluby z Originál Six, tedy šestice týmů, které pamatují předválečnou NHL.

24. června 2013 bylo na programu šesté utkání finálové série mezi Chicagem a Bostonem, jež byla plná vášní už od prvního souboje, který rozhodl ve prospěch Černých jestřábů až gól Andrea Shawa ve třetím prodloužení. Také druhý duel rozhodovalo až nastavení, v němž byli šťastnější hráči Bostonu, kteří následně zvládli i třetí (mimořádně vyhrocené) střetnutí.

Čtvrtý zápas série pro sebe urvalo v prodloužení Chicago, jež zvládlo i následující bitvu. Boston tedy musel v šestém klání na ledě soupeře vyhrát, pokud si chtěl uchovat šanci na zisk trofeje.

Medvědi byli na dobré cestě. Ještě v 53. minutě vedli 2:1 a zdálo se, že souboj o Stanley Cup rozhodne až poslední sedmý zápas, ale Chicagu se povedl neuvěřitelný a téměř zázračný kousek.

Domácí odvolali dvě minuty před koncem řádné hrací doby brankáře Coreyho Crawforda a začali hrát powerplay. Přečíslení využil 76 vteřin před závěrečnou sirénou Bryan Brickell, jenž srovnal na 2:2. Po dalších 17 sekundách přidal třetí branku Dave Bolland a rozhodl o tom, že nejcenněji hokejový pohár připadne Chicagu.

Doporučujeme

Články odjinud