Potřebuje Plzeň Rybalku? Tady jsou 3 argumenty pro i proti jeho angažmá


Skvělá forma v Liberci

Už v loňské sezoně byl jednou z opor Liberce. Na podzim hrál ještě lépe a stal se tahounem Severočechů. V Gambrinus lize letos odehrál 15 zápasů, ve kterých dal pět branek a další dvě připravil. Je nejlepším střelcem týmu a zároveň zakladatelem většiny příležitostí. Další dva zásahy si připsal v Evropské lize. V Liberci vědí, proč ho chtějí udržet. Pokud by si ale minimálně udržel formu, pro Plzeň by mohl být hodně platný.

Má ambice hrát výš

V Liberci se mu dařilo a udělal si dobré jméno po celé Evropě. Jenže Slovan nepatří mezi ekonomicky nejsilnější české kluby a je zřejmé, že nebude každý rok bojovat o titul a postup do pohárů.

Proto se Rybalka netají tím, že má ambice posunout se zase o kousek dál. A co je v Česku nyní více, než Plzeň, případně Sparta? Tady by svůj potenciál mohl ještě více rozvíjet a říct si o další evropské angažmá.

To nejlepší má ještě před sebou

Rybalkovi je 23 let, kvalitami už ale většinu ligových hráčů působících na stejném postu přečnívá. Dokázal se prosadit i na mezinárodní scéně, přesto je patrné, že to nejlepší má teprve před sebou. Jelikož se v Plzni připravují na éru po Pavlu Horváthovi, mohl by být ukrajinský záložník vhodnou alternativou. Konkurence ve Viktorce by jeho příchodem vzrostla a už tak kvalitní záložní řada by byla ještě silnější. Takový hráč by se Plzni v boji o titul a v pohárech náramně hodil.

Doporučujeme

Články odjinud