Plzeň hájí titul s novými gólmany. Unese duo M+M tíhu odpovědnosti?


Lukáš Mensator (29 let)

Lukáš Mensator.jpg
Nová plzeňská brankářská jednička. Lukáš Mensator má před sebou těžký úkol - se Škodovkou bude obhajovat mistrovský titul z minulé sezony. (Foto: Profimedia.cz)

Před čtyřmi roky Lukáš Mensator dotáhl Karlovy Vary k historicky prvnímu mistrovskému titulu, stal se nejlepším brankářem i hráčem celého play-off a dokonce se dostal i do reprezentace. Od té doby se však tamní Energii vůbec nedařilo a pravidelně se na konci sezony plácala v play-out.

Není divu, že postupem času devětadvacetiletý gólman ztratil motivaci a následně také pozici neochvějné jedničky. Nevysoký Mensator proto přijal nabídku plzeňského šampiona všemi deseti, zvláště když sám tušil, že se před ním otevírá obrovská možnost stát se jedničkou.

Prozatím sice podepsal jednoleté hostování, není však vyloučeno, že v případě oboustranné spokojenosti zůstane ve čtvrtém nejlidnatějším městě republiky déle. Navíc se před ním otevírá šance opět se probojovat do kádru reprezentace. V olympijské sezoně to sice bude obtížné, ale nikoli nereálné. Ke svým dosavadním jedenácti startům by mohl přidat na některém z turnajů Euro Hockey Tour další.

Doporučujeme

Články odjinud