6
Fotogalerie

6 českých fotbalistů, kteří si zahráli v istanbulských klubech


1. Milan Baroš – Galatasaray Istanbul

4.jpg

Jednatřicetiletý útočník Baníku Ostrava přestoupil do tureckého velkoklubu v roce 2008. Galatasaray za něj poslal do Lyonu 7 milionů eur. Barošovi se od začátku dařilo skvěle, v prvním zápase vstřelil dvě branky, během sezony zaznamenal hattrick v derby s Besiktasem a stal se nejlepším ligovým kanonýrem.

Během druhé sezony mu ale soupeř v derby s Fenerbahce zlomil nohu a českého hráče téměř na pět měsíců vyřadil ze hry. Do rozjeté soutěže ještě naskočil a opět potvrdil instinkt kanonýra. Střelecky se mu dařilo i ve třetí sezoně, kterou však ovlivnily další zdravotní komplikace.

V loňském ligovém ročníku získal Galatasaray titul, na kterém se Baroš podílel osmi brankami. Zviditelnil se ale také třízápasovým trestem za zdvižený prostředníček nebo zlomeným nosem, kvůli kterému opět nehrál.

Před letošní sezonou s ním trenér Fatih Terim přestal počítat a Baroš se ani jednou nedostal na hřiště. V zimě ho turecký klub po dlouhých tahanicích uvolnil a ostravský odchovanec se mohl vrátit na Bazaly.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud