5
Fotogalerie

5 důvodů, proč je Plzeň už na začátku přípravy o značný kus před Spartou


Přestupová politika

Aidin Mahmutovič Plzeň.jpg

Sotva skončila podzimní část sezony, Plzeň už hlásila posily. Hned ta první byla hodně zvučná – Aidin Mahmutovič, o kterého stála i Sparta. Bosenský kanonýr dal ale přednost nabídce Viktorky, přestože ta z Letné byla údajně vyšší. Další posilu získal Miroslav Koubek z ostravského Baníku, ze kterého přivedl mladého a velmi talentovaného stopera Jana Baránka. Západočeský klub navíc natrvalo získal Václava Pilaře a v létě posílí o Egona Vůcha. To je velmi slušný výčet posil.

Jak je na tom Sparta? V kolonce příchodů svítí nula. Přestože letenský tým nemá adekvátní náhradu za klíčového hráče Davida Lafatu, nikdo pražský tým zatím neposílil. Sparta má zájem o Václava Kadlece, je ale otázkou, v jaké bude formě, když v německé bundeslize téměř nehraje.

Kdo by mohl na Letnou přijít? Ján Greguš a Lukáš Masopust jsou v Jablonci. V tom působí Jan Kopic, kterého by Sparta údajně chtěla. Nebude to ale zadarmo. Stejné je to s libereckým Janem Pavelkou. Sparta zatím v přestupové politice hodně zaostává.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud