3 nenápadní hráči, kteří se mohou stát hvězdami nové sezony NHL


Marko Daňo (Slovensko) – Chicago Blackhawks

Marko Daňo.jpg

Češi mají v NHL nadějného Pastrňáka, Slováci zase Daňa. Dvacetiletý odchovanec Dukly Trenčín byl v roce 2013 draftován Columbusem v prvním kole jako 27. hráč v celkovém pořadí a minulém ročníku se poprvé objevil na ledě v nejslavnější soutěži světa. Okamžitě zaujal fanoušky i experty.

V premiérové sezoně dostal Marko Daňo příležitost v 35 zápasech a Columbusu se za důvěru odměnil 21 body za osm gólů a 13 asistencí. Na nováčka to byl hodně slušný výkon. V létě se však slovenský útočník stal součástí trejdu, v jehož rámci putoval do týmu posledního vítěze Stanley Cupu výměnou za Brandona Saada.

Kromě nesporných ofenzivních dovedností se Daňo prezentoval na ledě poctivou hrou dozadu. Na ledě trávil čas s veteránem Scottem Hartnellem a dalším nováčkem Alexanderem Wennbergem. V Chicagu by si mohl zahrát s krajanem Mariánem Hossou a při troše štěstí snad i po boku Jonathana Toewse. Mladý Slovák má všechny předpoklady k tomu, aby se v sestavě Černých jestřábů etabloval a v jeho silách je nasbírat během sezony 40 kanadských bodů.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud